Onze dochter zei: ik wil naar Perspectief!

Een ervaring van één van onze ouders 

Onze dochter zei twee jaar geleden:  “Ik wil naar Perspectief!’
“Perspectief?”, vroegen wij. We hadden geen idee wat ze bedoelde. Ze doelde op Perspectief 10-14, de onderwijsvorm voor kinderen van 10 tot 14 jaar in Sneek. Toen ze het uitlegde hadden wij onze twijfels. Is het wel verstandig dat je van de basisschool af gaat, waar je het zo leuk hebt? Is het onderwijs bij Perspectief 10-14 goed genoeg? Wat als je daar klaar bent,  kun je dan wel goed instromen op de middelbare school?

Zelf gekozen voor overstap
Onze dochter Djeyda had geen boodschap aan onze twijfels en haalde ons over om naar de informatieavond te gaan. Daar kregen wij een goed beeld van het onderwijs en wat haar te wachten stond. Zelf had ze ook op speelse wijze kennis gemaakt met Perspectief 10-14 en diverse opdrachtjes gemaakt. Dit maakte dat zij enthousiast was. Ze bleef erbij, ‘Ik wil naar Perspectief!’. Wij waren inmiddels ook positief en hebben haar het traject zelf laten aangaan en de keus om de overstap te maken bij haar gelaten. Na een zelfgemaakte presentatie en een positieve intake mocht zij na de zomervakantie starten bij Perspectief 10-14.

Je mag zijn wie je bent 
Wij zijn ontzettend blij dat onze dochter zich zo heeft ingezet om naar deze school te gaan, waar ze elke dag met veel plezier naar toe gaat. Ze vindt de manier van werken heel leuk en is enthousiast over alle uitdagingen die ze krijgt. Daarbij vertelt ze hoe blij ze is met haar klas. Er zijn geen ruzies en ze mag zijn wie ze is. We zien geen frustraties meer bij haar en dat vinden wij als ouders natuurlijk superfijn. De leerlingen maken veel leuke uitstapjes, waarbij leren door doen centraal staat. We merken dat Djeyda nieuwsgieriger is geworden en op een andere manier is gaan leren. Wij zijn dan ook heel blij dat we haar deze keuze hebben laten maken.

Aniek, moeder van Djeyda (leerjaar 1)