Even voorstellen: de leerkrachten van Perspectief 10-14

De twee leerkrachten die de basisformatie vormen van Perspectief 10-14 zijn bekend. We stellen ze graag voor.

Hanna Laskewitz-van Overbeek (links op foto)

Mijn naam is Hanna Laskewitz-van Overbeek. Ik ben 38 jaar en woon met mijn man en drie kinderen in Sneek. Na de Pabo heb ik een aantal jaar lesgegeven in het basisonderwijs. Nu geef ik alweer 11 jaar les op Bogerman, als docent Godsdienst/levensbeschouwing, met name in de brugklas.

Nu dus opnieuw een spannende uitdaging… vanaf komend schooljaar leerkracht bij Perspectief 10-14! Ik heb enorm veel zin om weer een eigen groep te hebben en daar echt iets mee op te bouwen. Ik ben overtuigd van de kracht van deze onderwijsvorm. Met name het ontwikkelen van vaardigheden, het kijken naar de hele persoonlijke ontwikkeling en vorming van leerlingen spreekt mij erg aan.

In mijn vrije tijd ben ik graag op pad met mijn gezin, ik hou van dansen, een leuke theatervoorstelling of een goed boek. Ik ben van nature rustig, vrolijk en vriendelijk. En… ik kijk uit naar volgend schooljaar: het eerste jaar van Perspectief 10-14!

Agatha Bosma (rechts op foto) 

Mijn naam is Agatha Bosma, ik ben 44 jaar en woonachtig in Heerenveen. Ik ben inmiddels 23 jaar werkzaam in het reguliere basisonderwijs. Ik heb lesgegeven in alle groepen en de laatste jaren geef ik met veel plezier les aan de bovenbouwgroepen. Deze leeftijdsgroep en ontwikkelingsfase spreekt me erg aan.

Ik heb altijd fulltime gewerkt en naast leerkracht van een groep heb ik ook als remedial teacher, intern begeleider en bouwcoördinator gewerkt.  Ik hecht veel waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Leren door doen vind ik erg belangrijk; leren van en met elkaar. Bij Perspectief 10-14 werken we aan de persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin en daar heb ik ontzettend veel zin in!

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten: mountainbiken of wandelen in de mooie omgeving van Oranjewoud of lekker uitwaaien op het strand. Reizen, zingen en toneelspelen vind ik ook erg leuk! Ik ben enthousiast, optimistisch en hoop hiermee voor een energieke sfeer te zorgen bij Perspectief 10-14.